Miód z kwiatu rzepaku jest jednym z najpopularniejszych miodów w Polsce. Polski miód rzepakowy to jeden z najwcześniej wytwarzanych miodów, pszczoły zbierają nektar z kwiatów rzepaku w okresie wiosennym.
Miód z kwiatu rzepaku to wyjątkowy rodzaj miodu, dlatego że właściwie jako jeden z pierwszych powstaje w pasiece po zimowej przerwie. Jak nazwa wskazuje ten cenny eliksir powstaje z nektaru i pyłku zbieranego z kwiatów rzepaku. Rzepak jest jedną z najważniejszych roślin uprawnych w Polsce. Miód z kwiatu rzepaku nazywany nosi także nazwę biały miód ze względu na bardzo szybką krystalizację i zmianę koloru na biały.
Właściwości:
– Pomocny w leczeniu wątroby, trzustki, nerek, układu pokarmowego, wrzodów żołądka i dwunastnicy
– Polecany przy leczeniu schorzeń układu krążenia, niewydolności mięśnia sercowego, dusznicy sercowej i miażdżycy
– Obniża ciśnienie tętnicze krwi i wyrównuje niedobory potasu w organizmie
– Skuteczny przy przeziębieniach i stanach zapalnych dróg oddechowych
– Przyspiesza gojenie ran
Skład:
100% miodu rzepakowego
Pojemność 350ml, szkło
W suchym i chłodnym miejscu
Polska, Spiżarnia Dworska Prastara 1725
Wartość energetyczna1357 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 0 g
— w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 79,5 g
— w tym cukry 79,5 g
Białko 0,3 g
Sól 0 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.